1 min

Acer kwam er eerder al voor uit dat het niet blij was dat Microsoft actiever wordt op de hardwaremarkt met de Surface tablets. Het lijkt er nu op dat Acer niet direct de concurrentie aan wil gaan met de Surface RT tablet maar nog even wil afwachten hoe de RT-tablets het gaan doen. Acer heeft namelijk hun eigen Windows RT tablets uitgesteld tot in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Jim Wong, CEO bij Acer, zegt hierover: "We hadden een agressief plan om in het eerste kwartaal de markt te betreden, maar nu denk ik dat het niet eerder als het tweede kwartaal zal worden. Vanwege de Surface tablets hebben we besloten om door te gaan met onderzoeken en ontwikkelen (R&D) en zijn we voorzichter geworden. ".

Ondanks dat Acer niet blij is met de Surface-tablets denkt Wong wel een voordeel te kunnen halen uit de Surface-tablets. Hij zegt dat Acer goed in de gaten zal houden hoe de Surface-tablets het gaan doen. Hoe Windows RT wordt ontvangen door de consumenten en hoe Microsoft zich ontwikkelt op de hardwaremarkt. Acer komt overigens wel met diverse andere Windows 8 producten op de markt. Waaronder enkele laptops en ultrabooks, waaronder de Aspire S7.

Dell, Asus en Lenovo springen wel gelijk al in het diepe en geven dit najaar nog Windows RT tablets uit.