1 min

Microsoft laat tijdens BUILD 2012 weten dat een notificatiecentrum in Windows Phone 8 ontbreekt wegens tijdsgebrek tijdens de ontwikkeling van het nieuwse besturingssysteem voor smartphones. Een notificatiecentrum is een veelgevraagde functie voor Windows Phone.

Een gebrek aan een notificatiecentrum in Windows Phone 8 is iets waar vele nieuwe gebruikers zich aan storen, vaak krijgen gebruikers een melding, maar voordat de telefoon goed en wel uit de broekzak gehaald is, is de melding al verdwenen. Dit probleem is nog groter wanneer er geen live tegel geactiveerd is voor de applicatie die de melding geeft.

Thomas Fennel van Microsoft liet gisteren tijdens BUILD 2012 weten dat tijdgebrek de reden voor het ontbreken van een notificatiecentrum in Windows Phone 8 is. Fennel reageerde naar aanleiding van een vraag over de missende functie, gesteld door een persoon in het publiek. Fennel laat weten dat Microsoft diep nadenkt over een goede implementatie van een notificatiecentrum voor Windows Phone 8. De functie lijkt dus op termijn wel te komen.