2min

Microsoft is nog steeds bezig met de ontwikkeling van een grote update voor Windows Phone 8, welke ongetwijfeld de naam Windows Phone 8.1 gaat krijgen. Een van de zaken die in Windows Phone 8.1 aanwezig zal zijn is het zo gemiste notificatiecentrum, een functionaliteit waarvan nu de nodige screenshots zijn uitgelekt.

De screenshots van het notificatiecentrum zijn helder en overzichtelijk, ook wordt meteen duidelijk dat Microsoft heeft gekozen voor de naam "Action Center". Bovenin is te zien hoe er knoppen aanwezig zijn om snel te schakelen tussen WiFi, Bluetooth, Vliegtuigmodus en Auto-modus. Daaronder zijn alle berichten te vinden van de nodige applicaties. Het lijkt erop dat Microsoft ervoor heeft gekozen de berichten per applicatie te groeperen.

Het "Action Center" zal tevoorschijn komen wanneer er van bovenaan het scherm naar beneden wordt geswiped, net zoals bij Android het geval is. Ook zal Microsoft de instellingen voor volume en ringtone gaan splitsen, waardoor het mogelijk wordt de ringetone en het volume per media of app aan te passen.

Tot slot zou Microsoft werken aan "Cortana", een persoonlijke assistent zoals Siri en Google Now. Cortana zal echter worden aangedreven door data van Bing, Foursquare en enkele andere partners. Of Facebook ook tot die partners behoort is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Microsoft de update in april zal tonen op de BUILD-conferentie, de jaarlijkse Microsoft ontwikkelaarsconferentie. Waarschijnlijk zullen fabrikanten als Nokia dan eind april of begin mei beginnen met het uitrollen van de update.