Microsoft lanceerde op 26 oktober Windows RT tegelijk met Windows 8. Windows RT is de ARM-versie van Windows, speciaal bedoeld voor tablets. Nu komt er een 64 bitversie van Windows RT aan.

Echter, al die tablets bevatten 32 bitsprocessoren, terwijl Windows 8 ook werkt op 64 bitprocessoren van Intel en AMD. ARM heeft nu bevestigd dat het bezig is om samen met Microsoft Windows RT op 64 bitchips van ARM te krijgen.

PCWorld.com meldt dat Ian Forsyth, programmabeheerder bij ARM, heeft bevestigd dat het bedrijf samenwerkt met Microsoft en voegde toe dat "ARM met alle OS- en ecosysteempartners samenwerkt om hun te informeren over de volgende generatie technologieën en ervoor te zorgen dat deze gebruikt kunnen worden." Het is nog niet bekend wanneer de 64 bitversie van Windows RT af is. Daarop wilde Microsoft niet reageren.

ARM’s eerste ontwerpen van de 64 bitprocessor, de Cortex-A57 en Cortex-A53, werden deze week officieel aangekondigd op de TechCon in Santa Clara, Californië. De eerste mobiele apparaten en servers die processoren bevatten gebaseerd op dat ontwerp zullen echter pas ergens in 2014 verschijnen.