Ondanks dat het Koreaanse Samsung de flexibele AMOLED-schermen maar blijft uitstellen, gaat men wel rustig door met het verspreiden van video’s over de vouwbare schermen. Vandaag is een video verschenen waarin enkele flexibele panelen gedemonstreerd worden.

De LED’s in de schermen zijn van plastic in plaats van glas, wat betekent dat ze transparant zijn en bijna niet meer kunnen breken. De schermen zijn licht en flexibel en kunnen worden gebogen, opgerold en opgevouwen. In de video wordt een toekomstbeeld geschetst voor de nieuwe generaties beeldschermen. Schermen kunnen onder andere dienst doen als krant, creditcard of horloge. Ook worden de schermen op de meest uiteenlopende plekken geïntegreerd, denk hierbij aan auto-voorruiten, koelkasten of muren.

Afgelopen december berichtte het Koreaanse bedrijf al dat het flexibele AMOLED-schermen aan het ontwikkelen was. Sindsdien zijn er alleen nog maar berichten van vertragingen en oponthoud geweest. Of deze video aanleiding is om te geloven dat Samsung eindelijk de wind in de rug gevonden heeft, is niet duidelijk.