We hopen dat de onderstaande video afkomstig is van de research en development afdeling van Samsung en niet van de marketingafdeling. Samsung toont in de video namelijk een compleet doorzichtige tablet die aan zowel de voor als achterkant hetzelfde beeld kan weergeven en ook nog eens kan worden opgevouwen. Een product dat we mogelijk in de toekomst kunnen verwachten.

Wanneer Samsung zover is dat de tablet in de video ook daadwerkelijk mogelijk wordt is moeilijk te zeggen. Sinds dit jaar levert Samsung al wel computerschermen die doorzichtig zijn. Daar zit echter nog wel een bedieningspaneel onder waar nog het een en ander aan hardware in zit. Bij de tablet in de video is dit niet het geval en de vraag is dan ook waar de overige hardware moet blijven. We zien de ARM-chips of de WiFi- en 3G-modules nog niet zo snel doorzichtig worden, maar je weet het natuurlijk nooit.

Samsung is in elk geval al wel zover dat het doorzichtige schermen kan maken tot maximaal 22 inch op dit moment. In de video wordt Koreaans gesproken maar één woord is wel duidelijk herkenbaar en dat is Amoled. Amoled is de techniek die Samsung momenteel gebruikt voor de touchscreens in de huidige smartphones en tablets. Wellicht is dit een voorbode dat we binnenkort de eerste opvouwbare tablets krijgen, al dan niet doorzichtig.