1 min

Windows 8 en RT zijn inmiddels een goede twee weken beschikbaar en de eerste updateronde zit er aan te komen. Microsoft heeft bevestigd dat de eerste update uit drie patches zal bestaan, welke allemaal op de veiligheid van de besturingssystemen gericht zijn.

De drie veiligheidsupdates zijn bedoeld voor zowel de 32- als 64-bit-versies van Windows 8 en hebben allemaal het stempel ‘kritiek’ gekregen. Twee van deze updates zijn ook bedoeld voor Windows RT, wat exclusief op tablets draait. Opvallend genoeg is slechts één van deze updates kritiek, de ander is belangrijk, volgens Microsoft’s maatstaven.

Wat er precies wordt opgelost met de veiligheidspatches maakt Microsoft nog niet bekend, dit gebeurt pas als de updates zijn vrijgegeven, zodat hackers eventuele kwetsbaarheden niet kunnen gebruiken. Vorige week werd door het Franse bedrijf VUPEN geclaimd dat er een exploit in Windows 8 gevonden was, maar het bedrijf wilde de informatie niet met Microsoft delen. VUPEN staat er om bekend dat het informatie over lekken verkoopt aan bedrijven en overheden.

De eerste updateronde zal zoals gewoonlijk op de tweede dinsdag van de maand plaatsvinden, wat dus komende dinsdag de 13e zal zijn. Naast de veiligheidsupdates zijn er nog zes losse updates die maar liefst 19 afzonderlijke problemen oplossen bij een aantal applicaties van Microsoft.