1 min

Alweer moet een lid van de Nexus-familie het ontgelden, eerder al bleek dat de Nexus One geen update zou ontvangen naar Ice Cream Sandwich. Nu is het de Nexus S die het zal moeten doen met Android 4.1.2, zowel de Nexus S als de Motorola Xoom krijgen geen upgrade naar Android 4.2.

Zowel de door Samsung geproduceerde Nexus S als de Motorola Xoom-tablet zullen geen update naar de nieuwste versie van Jelly Bean krijgen, dit werd gesteld door Jean-Baptiste Queru, technisch leider van Android Open Source Project (AOSP). Beide apparaten behoorden destijds tot één van de eersten die een upgrade van Ice Cream Sandwich naar Jelly Bean mochten ontvangen.

Het is niet duidelijk wat de reden is waarom de apparaten geen update zullen krijgen. Er kunnen technische limitaties zijn, maar het kan ook zijn dat men het niet de moeite waard zou vinden. Het is veilig om aan te nemen dat de ontwikkelgemeenschap van de Nexus S genoeg aandacht zal blijven besteden aan het apparaat, maar dit neemt niet weg dat het een bittere pil is voor hen die nog steeds vol enthousiasme gebruik maken van de in 2010 gelanceerde smartphone en tablet.