Het is inmiddels meer dan drie maanden geleden dat Google Android 4.2 Jelly Bean aankondigde, maar er zijn tot op heden nog steeds geen smartphones of tablets van andere fabrikanten die voorzien zijn van een update naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

HTC beloofde al gauw na de aankondiging dat de One X (review) en One X+ (review) weldra een update zouden krijgen, maar vooralsnog is het er niet van gekomen. Om de zaken nog wat erger te maken: De nieuw aangekondigde One wordt bij lancering voorzien van Android 4.1.2 Jelly Bean, eveneens niet de meest recente versie.

Android 4.2 werd op 13 november aangekondigd door Google en verschillende Nexus-apparaten zoals de Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 werden al voorzien van een update naar dit besturingssysteem. Nog altijd is Android 2.3 Gingerbread, dat in december 2010 werd geïntroduceerd, het vaakst terug te vinden op toestellen met Google’s mobiele besturingssysteem.

Met het Mobile World Congress in het vooruitzicht is het te verwachten dat er een aantal apparaten met Android 4.2 Jelly Bean aangekondigd worden.