Samsung heeft laten weten dat al zijn Windows Phones met versie 7.5 geüpgraded zullen worden naar versie 7.8.

WindowsPhoneItaly.com ontving de bevestiging direct van Samsung zelf. De smartphonegigant laat weten: "We bevestigen dat onze producten met Windows Phone 7.5 zullen worden geüpgraded naar versie 7.8. Wanneer de update beschikbaar is, hangt af van Microsoft."

Alle eerste en tweede generatie Windows Phones kwamen in aanmerking voor de update naar Windows Phone 7.5, dus, zoals Samsung zegt, betekent dit dat ook alle Windows Phones in aanmerking komen voor de update naar versie 7.8. Het is aan Microsoft om de update beschikbaar te stellen, wat inhoudt dat het de update met telecomproviders moet testen, dus het kan nog wel even duren voordat de update beschikbaar komt.

Eerder kwam er slecht nieuws over de Windows Phone 7.8-update. LG kondigde aan dat de Optimus 7 geen update zou krijgen en de verwachting is ook dat Dell de Venue Pro niet zal updaten, gezien Dell het wel heeft gehad met smartphones.

Huidige Windows Phones krijgen overigens geen update naar versie 8. Dit omdat de wijzigingen van versie 8 in vergelijking met versie 7 te groot zijn. Om early-adopters toch niet in de steek te laten, komt Microsoft met versie 7.8 die veel functionaliteit van versie 8 nabootst. De vraag is of dat genoeg is gezien apps speciaal ontwikkeld voor Windows Phone 8 niet zullen werken op Windows Phone 7.8 en eerder.