Fabrikant LG heeft laten weten dat het bedrijf geen modellen meer uit zal gaan brengen met daarop het Windows Phone-besturingssysteem. In een verklaring heeft LG namelijk laten weten dat zij zich per direct distantieert van het platform van Microsoft.

De oorzaak van deze keuze zou volgens critici de tegenvallende resultaten en verkopen zijn. In januari 2011 uitte LG al haar ongenoegen richting het besturingssysteem. LG bood destijds de Optimus 7 en Quantum aan als Windows Phone-toestellen maar wist niet te overtuigen qua verkoopcijfers. Ondanks dat het uiten van haar ongenoegen niet goed was voor de band tussen LG en Microsoft, zou de fabrikant het platform nog tijd gegund hebben om te verbeteren.

Een jaar later heeft LG echter toch de keuze gemaakt om geen modellen meer uit te brengen met daarop Windows Phone. Het geduld van LG lijkt hiermee dus definitief op te zijn. In een verklaring laat LG weten dat zij zich per direct enkel nog zal focussen op Android. De keuze betekent echter niet dat er ook in de toekomst geen model meer uit zal worden gebracht met daarop Windows Phone. De fabrikant zal namelijk wel haar research-afdeling rondom Windows Phone in stand houden.