Nokia heeft ons vanmorgen laten weten dat het de Lumia 620 vanaf maart in Nederland zal gaan verkopen. Een exacte datum is niet bekendgemaakt, wel weten we dat de smartphone voor 259 euro over de toonbank zal gaan en beschikbaar komt in de kleuren magenta (rood), geel, cyaan (blauw), wit en zwart. Het is de goedkoopste Nokia Lumia-smartphone met Windows Phone 8 tot op heden.

De Nokia Lumia 620 heeft een 3,8 inch supersensitief touchscreen, hierdoor is het scherm ook met handschoenen of een vingernagel te bedienen. Ook de eerdere modellen, de Lumia 920 (review) en Lumia 820 (review) hadden een supersensitief scherm. Nokia beschrijft de Lumia 620 verder als een smartphone met een speelse en jonge uitstraling.

De specificaties van de Nokia Lumia 620 zijn in lijn met alle andere Windows Phone 8-smartphones. Ook deze smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Grafisch gezien wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe Adreno 305-processor. Deze kwamen we al eerder tegen in de HTC Windows Phone 8S (review). In tegenstelling tot deze HTC-telefoon die in dezelfde prijsklasse ligt, beschikt de Lumia 620 over 8GB aan opslagcapaciteit, 4GB meer. Ook is dit nog uitbreidbaar via micro-SD. Het werkgeheugen is met 512MB wel gelijk.

Voor de mensen die graag foto’s maken met hun smartphone is er een 5 megapixel camera aanwezig. Geen Pureview-techniek want dat is alleen weggelegd voor de Lumia 920. Wel is er een zogenaamde dual-shot kleurtechniek aanwezig, wat zou moeten resulteren in betere foto’s. Dit is iets wat we ongetwijfeld gaan testen zodra we het toestel binnenkrijgen op de redactie. Aan de voorzijde is ook nog een VGA-camera aanwezig voor videobellen.

Tot slot is het nog de moeite waard om te vermelden dat Nokia uiteraard al zijn apps standaard meelevert met dit toestel, ook de offline turn-by-turn navigatie via Nokia Drive. Binnenkort zal er een review van dit toestel verschijnen!