Nokia en Microsoft zijn begonnen met het uitrollen van de update naar Windows Phone 7.8. Windows Phone 7.8 introduceert verschillende functies van Windows Phone 8, Microsoft nieuwste mobiele besturingssysteem. Zo kunnen gebruikers van onder andere de Lumia 800 en 900 na het installeren van de update gebruik maken van een vernieuwd startscherm.

De update wordt in eerste instantie uitgerold voor de Nokia Lumia 800, zo wordt duidelijk uit berichten van eigenaren van dit toestel. Toch kunnen nog niet alle Lumia 800-toestellen van een update worden voorzien, dit gebeurt gefaseerd en de beschikbaarheid varieert zodoende van toestel tot toestel. Er zijn wel mogelijkheden om het ophalen van de update te forceren, zo helpt het om de Lumia 800 kortstondig in de vliegtuigmode te schakelen.

Windows Phone 7.8 biedt geen volledige ervaring van Windows Phone 8, maar biedt wel enkele functies die met dat besturingssysteem werden geïntroduceerd. Zo kunnen gebruikers de grootte van applicatietegels aanpassen op het startschern, worden er meer kleurenthema’s aangeboden en kan het vergrendelingsscherm interactiever worden.

Ook de Nokia Lumia 510, 610, 710 en 900 kunnen naar verwachting binnenkort de update naar Windows Phone 7.8 downloaden. Naar verwachting is versie 7.8 de laatste grote update voor Windows Phone 7.