2min

Het aanbod van Netflix kan via verschillende apparaten bekeken worden, maar per apparaat kon de interface nogal variëren. Netflix wil dit nu gaan rechttrekken door één interface aan te bieden voor alle apparaten die aangesloten kunnen worden op een televisie.

Netflix is te bekijken op allerlei apparaten, zoals de Apple TV, PlayStation 3, Xbox 360, Smart TV’s van verschillende merken en Blu-ray-spelers. Op al deze apparaten had Netflix echter geen eenduidige interface. Dit wordt nu recht getrokken middels updates voor alle apparaten.

Het nieuwe uiterlijk van Netflix vult niet meer het hele scherm met allerlei categorieën waaruit je kunt kiezen, maar gebruikt slechts het onderste gedeelte van het scherm voor de lijsten. Het bovenste gedeelte van het beeld wordt gebruikt om informatie over de geselecteerde film of serie te tonen. Hierdoor kan volgens Netflix in één oogopslag gezien worden of de content interessant is voor de gebruiker.

In het bovenste gedeelte van het beeld wordt nu ook weergegeven welke vrienden de film of serie hebben gekeken en of hij of zij deze leuk vond. Hierdoor wordt er ook een groter sociaal element aan de service toegevoegd.

Overigens betekent het feit dat het uiterlijk op de verschillende apparaten gelijk wordt getrokken niet dat de verschillende versies precies hetzelfde worden. Zo zal het op de Samsung-televisies en de Xbox 360 mogelijk zijn om Netflix te besturen met je stem, terwijl het op een LG-televisie weer mogelijk is om met de aanwijs-functie van de afstandsbediening door het menu te navigeren. Op de Xbox One zal Netflix gebruik maken van een uiterlijk wat gebaseerd is op de modern UI van Windows 8.

De update die moet gaan zorgen voor de nieuwe interface zal vanaf vandaag wereldwijd gefaseerd beschikbaar komen. De uitrol zal zo’n twee weken in beslag nemen.