1 min

Videokaartontwerper NVIDIA is begonnen met een gesloten bètatest voor de GeForce Experience. De GeForce Experience is een software-applicatie die bedoeld is om instellingen van videogames te optimaliseren voor verschillende soorten PC’s. Ook kan de GeForce Experience gebruikt worden om de drivers van verscheidene hardware met een simpele druk op de knop bij te werken.

NVIDIA start vandaag met het aannemen van registraties voor de gesloten bèta van zijn GeForce Experience. 10.000 gelukkige gamers zullen gekozen worden om de software te testen, voor degenen die nog even geduld kunnen opbrengen, de lancering van de definitieve versie van de GeForce Experience-software staat in de planning voor begin januari.


De gesloten bèta bevat al profielen van zo’n 30 games om deze te optimaliseren aan de hand van de hardware in de PC van de gebruiker. NVIDIA stelt dat algoritmen van de GeForce Experience-software niet afgestemd zijn op het gebruik van GPU’s specifiek van het bedrijf zelf en dat deze ook perfect werkt in combinatie met hardware van andere producenten.

Hieronder een video waarin de GeForce Experience in actie te zien is.