Goed nieuws voor degenen die de VLC Media Player een warm hart toedragen. Het team achter de opensource-mediaspeler heeft met vijf dagen voor de deadline genoeg donaties binnengekregen om te beginnen met de ontwikkeling van de Modern UI-applicatie.

In totaal moest de Kickstarter-campagne die het bedrijf recent lanceerde minstens 65.000 euro opleveren. Dit zou genoeg zijn om het project te starten. Hoewel er al een applicatie beschikbaar was die draait op Windows 7 en dus ook op Windows 8, wilde het team gebruik maken van de nieuwe ontwerpmogelijkheden die er zijn in de Modern UI-omgeving van Windows 8. Het team al laten weten dat er ook een applicatie voor Windows RT-gebaseerde apparaten komt.

VLC liet ook optekenen dat de applicaties een aantal nieuwe functies gaan krijgen. Naast het ondersteunen van een breed scala aan bestandformaten en codecs kun je met de nieuwe app ook DVD’s en niet-versleutelde Blu-ray-disks afspelen. Ondersteuning voor live-streaming, DNLA, server-integratie en externe apparaten wordt eveneens ingebouwd. Bij de ondersteuning voor apparaten valt zelfs Microsoft’s SmartGlass.

Het geld dat vanaf nu nog binnenkomt via de Kickstarter-campagne wordt niet weggestopt op een bankrekening, maar wordt gebruikt om VLC ook naar Windows Phone 8 te poorten.