2min Devices

VideoLAN: ‘VLC ook naar Windows Phone 8’

Eind november is het vrijwilligersteam van VideoLAN, het bedrijf achter de populaire VLC-speler, begonnen aan een Kickstarter-campagne om de ontwikkeling van een Modern UI-versie van de videospeler te versnellen. De Kickstarter-pagina is inmiddels aangepast, het geld wat binnen wordt gehaald zal ook gebruikt worden om een Windows Phone 8-port van VLC mogelijk te maken.

"Ook al is de roadmap opgesteld voor een VLC-versie voor Windows 8 en daarna een versie voor Windows RT, het blijkt dat het realiseerbaar is om daarnaast ook een versie te maken voor Windows Phone 8, aangezien de Windows Phone 8-API’s sterk overeenkomen met die van Windows 8". Volgens het VideoLAN-team is het zelfs aan te nemen dat het makkelijker is om een Windows Phone 8-versie te maken dan een Windows 8-applicatie, dit vanwege het kleinere aantal restricties aan een Windows Phone 8-applicatie.

Microsoft heeft overigens ook al contact opgenomen met het VideoLAN-team, "Zij kijken naar mogelijkheden om ons direct te ondersteunen op het gebied van hardware, techniek en ontwerp. Dit is geweldig nieuws. Verder zijn we over dit project ook in contact gekomen met verscheidene ontwerpers en een aantal hardware-verkopers.", aldus het team.

Met nog 18 dagen te gaan, heeft de Kickstarter-campagne voor VLC inmiddels 15.355 pond van het doelbedrag van 40.000 pond behaald.

Bron:Neowin