1 min

Microsoft heeft kort geleden Windows 8 gelanceerd, maar nu al gaan er geruchten over een mogelijke opvolger. Op een Taiwanees forum wordt gesproken over Windows Blue, dit besturingssysteem zou ergens in de zomer van volgend jaar gelanceerd gaan worden.

Gebruikers van het Taiwanese forum menen te maken te hebben met een ingewijde bron vanuit Microsoft. Dit is echter niet bevestigd, maar omdat deze persoon niet hele onaannemelijke openbaringen doet kan er zomaar een kern van waarheid in zitten. Deze persoon geeft aan over Windows-versie 9622 te beschikken. Het huidige versienummer van Windows is 9200. Daarbij noemt de ingewijde bron de versie ook Windows 9, maar het ligt meer voor de hand dat het hier gaat over “slechts” een update van het huidige besturingssysteem.

Volgens de geruchten die op het forum de ronde doen, zou de nieuwe Windows-versie nog steeds over het Modern UI-uiterlijk en Startscherm met tegels beschikken. Echter kan het startscherm wel verder aangepast worden en komen er meer formaten voor de live-tegels bij. Ook de desktop-interface zal een kleine cosmetische metamorfose ondergaan, zo zal de taakbalk niet meer doorschijnend zijn.

Als laatste meldt de bron dat de kernel van Windows geüpgraded zal worden naar versie 6.3. Dit zal betekenen dat er zoals verwacht enkele veranderingen diep in het besturingssysteem zullen plaatsvinden.

Al eerder lekte vermeende informatie uit over Windows Blue. Let op dat het hier over geruchten gaat en dat Microsoft het bestaan van het besturingssysteem niet heeft bevestigd, laat staan de genoemde details.