1 min

Een vroege versie van Windows Blue, de opvolger/update voor Windows 8 (review), is in het afgelopen weekend uitgelekt. Het gaat om build-versie 9364. In eerste instantie zijn voornamelijk cosmetische wijzigingen in de interface terug te vinden. Naar verluidt is Windows Blue ook op verschillende filesharingsites terug te vinden.

In deze versie van Windows Blue is het startscherm onder handen genomen, wat voor een nieuwe look met zowel kleinere als grotere live-tegels oplevert. Ook krijgen gebruikers meer controle over de kleurkeuze van diezelfde tegels en andere interface-elementen. In plaats van een aantal vooraf ingestelde kleuren waaruit een keuze gemaakt kan worden, kan er met ene kleurkiezer een keuze worden gemaakt.

Microsoft is ook aan de slag gegaan met de miltitaskondersteuning van Windows, in plaats van maximaal twee programma’s naast elkaar te kunnen zetten is dat aantal in Windows Blue verhoogd naar vier vensters per scherm.

In de onderstaande video is Windows Blue te bewonderen, helaas wel met een lichtelijk irritante toelichting. Windows Blue is nog in ontwikkeling en zodoende zijn functies nog niet afgewerkt en instabiel. Ook kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd of juist teruggedraaid, voordat Windows Blue wordt uitgebracht. Naar verwachting komt het besturingssysteem later dit jaar uit.