Apple en Intel zijn bezig een horloge met Bluetooth 4.0 te ontwikkelen, die verbinding kan maken met een iPhone, iPad en iPod. Volgens het Chinese techblog TGbus zijn de twee bedrijven al zo ver gevorderd, dat het horloge ergens in de eerste helft van 2013 op de markt moet verschijnen.

Bij het Chinese TGbus geeft men aan dat het horloge een 1,5 inch OLED-scherm krijgt, dat geleverd wordt door het Taiwanese RiTdisplay. Het lijkt een logische keuze dat Apple juist nu met een horloge met Bluetooth 4.0 komt, omdat de standaard nu pas ondersteund wordt door een breed assortiment aan apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aan de nieuwe MacBook Pro’s, de iPhone 4S en 5, iPad mini en de iPad 3 en 4.

Het horloge zou Siri-spraakherkenning ondersteunen en zal ook te besturen zijn met behulp van de spraakgestuurde techniek. Het horloge moet in ieder geval een stuk goedkoper worden, dan wat men gewend is van Apple qua prijzen.

Opvallend is dat het niet ARM is, dat voor de chips zorgt, maar in dit geval zou het Intel zijn, dat de eer krijgt om het binnenwerk te leveren aan Apple. Eerder gingen al geruchten dat Intel graag een grotere rol wilde spelen binnen de productie van iOS-apparaten.