Toshiba heeft een nieuwe lens voor smartphones en tablets ontwikkeld, waarmee gebruikers na het schieten van een foto kunnen kiezen op welk deel van de foto scherpgesteld moet worden. De cameramodule bestaat uit 500.000 miniatuurlenzen en een sensor.

De cameramodule heeft de vorm van een kubus en is slechts een centimeter dik. De sensor is in staat om alle foto’s vanuit de verschillende lenzen vast te leggen, waardoor de gebruiker achteraf als het ware de beste foto kan uitkiezen. De gebruiker kan hierbij overigens kiezen op een bepaald gedeelte van de foto, of om de gehele foto scherp te maken. De cameramodule is overigens ook in staat om video’s op te nemen, op een soortgelijke wijze.

De cameramodule is bedoeld voor smartphones en tablets en zal vanaf het einde van 2013 beschikbaar worden gesteld. De kans dat we producten met de module al snel in de Nederlandse winkels zullen zien lijkt klein omdat Toshiba voornamelijk voor de Japanse markt produceert. Derde partijen kunnen er wel voor kiezen om de module in hun smartphones te verwerken.