1 min

Als het goed is verschijnt later dit jaar de Project Ara-smartphone, oftewel de lego-smartphone. De smartphone die je helemaal zelf kan samenstellen door verschillende blokjes op de smartphone te schuiven. Toshiba heeft nu zijn eerste twee modules getoond voor de Project Ara-smartphone, het gaat om twee camera’s van 5 en 13 megapixel.

Verschillende fabrikanten zijn inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van modules voor Project Ara. De gebruiker krijgt straks de keuze welke modules hij wil toepassen op zijn smartphone. Zo zal Toshiba al de keuze gaan bieden uit een 5 en 13 megapixel camera. Het ligt voor de hand dat laatst genoemde iets duurder zal zijn. Toshiba wil in de toekomst ook nog andere modules gaan maken zoals draadloos opladen, geheugen, NFC en mogelijk ook TransferJet.

Waarschijnlijk zullen Project Ara-smartphones ook populair worden voor specifieke zakelijke toepassingen. Zo kan een smartphone eenvoudig worden omgebouwd voor andere toepassing. Bedrijven kunnen namelijk ook zeer specifieke modules gaan ontwikkelen. Bijvoorbeeld een infrarood- of warmtecamera.