1 min

Het is nog niet zeker maar verschillende bronnen meldden dat Sony zo goed als rond is met Toshiba over de overname van diens camerasensordivisie. Toshiba wil zijn divisie in camerasensoren verkopen en Sony is de voornaamste kandidaat, de Japanse bedrijven zijn nog in onderhandeling maar Sony zou inmiddels 150 miljoen euro hebben geboden.

Sony is op dit moment marktleider op het gebied van camerasensoren, het bedrijf heeft zo’n 40 procent van de markt in handen en vrijwel elke smartphone is voorzien van een Sony-camerasensor. Sony heeft recent bekendgemaakt dat het zijn divisie in camerasensoren gaat afsplitsen zodat het bedrijf zelfstandig kan opereren en sneller kan groeien. Op dit moment moet de cameradivisie vooral de gaten van andere divisies vullen en dat is niet gezond en wenselijk voor de toekomst van deze divisie.

Als Sony erin slaagt om de divisie van Toshiba over te nemen kan het zijn marktaandeel verder vergroten en een mogelijke nieuwe concurrent voorkomen. Daarnaast krijgt Sony dan een extra fabriek in handen in het zuiden van Japan. Met deze extra fabriek kan Sony mogelijk zijn productiecapaciteit verhogen of zijn productaanbod verbreden.

Sony nam recent een Belgisch bedrijf over dat cameratechnologie levert aan Intel en Oculus voor het inschatten van afstanden. Sony wil zijn sensoren ook geschikt gaan maken voor andere producten zoals auto’s.