1 min

Het Japanse bedrijf Sony zal tijdens de aankomende CES een 5 inch 1080p-smartphone onthullen. Geruchten over een aankondiging van deze telefoons tijdens de CES-beurs deden al langer de ronde, nu bevestigt het bedrijf het bestaan zelf ook, door afbeeldingen vrij te geven van de smartphones.

Op de afbeeldingen zijn twee smartphones te zien. Het gaat om de Xperia ZL Odin, met een slanke rand en de Xperia Z Yuga, met een iets bredere rand. Hoewel Sony zelf nog niets heeft bevestigd over de specificaties van de telefoons, wordt geacht dat deze toestellen een quad-core 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro-processor en 2GB aan werkgeheugen huisvesten. Het grafisch systeem wordt op grafisch gebied geassisteerd door een Adreno 320-GPU. Ook zullen de telefoons waarschijnlijk beschikken over een 13 megapixel Exmor RS sensor aan de achterkant, aan de voorkant zal ook een camera zitten, deze zit bij de Xperia ZL opvallend genoeg helemaal onderaan.

Heel voorzichtig komen de prijsindicaties van de telefoons op gang. De apparaten zouden naar verluidt dezelfde prijs gaan krijgen als de Sony Xperia TX. De TX gaat op dit moment voor 520 euro over de toonbank in China. Chinese media melden dat Sony Mobile een persconferentie omtrent de lancering van beide smartphones heeft gepland op 15 januari.