Apple is van plan om eindelijk wat keuze in kleur te bieden voor consumenten die in de toekomst een iPhone willen kopen. Ook wat betreft schermgrootte zal er meer keuze komen wanneer de iPhone 5S wordt uitgebracht De uitspraken worden gedaan door Brian White, analist van Topeka Capital Markets.

De iPhone 5s wordt verwacht in het tweede of derde kwartaal van het huidige jaar. Naar verluidt was het kleurige aanbod van de meeste recente generatie iPod touch een test voor Apple om te kijken of het aantrekkelijk is om ook de iPhone in meerdere kleurconfiguraties uit te brengen. Volgens White zal het gaan om de kleuren roze, geel, blauw en het reeds beschikbare zwart/antraciet en wit/zilver. Na verloop van tijd zou ook de iPad in meerdere kleuren worden aangeboden.

Opvallender is echter het gerucht dat de iPhone 5s in meerdere formaten wordt geleverd. Apple heeft met de iPhone 5 voor het eerst een telefoon uitgebracht met een ander schermformaat dan 3,5 inch. De verwachting was dat het bedrijf uit Cupertino het hier voorlopig bij zou laten. Het is eventueel ook mogelijk dat Apple weer terugvalt op het schermformaat van 3,5 inch en de iPhone 5s zodoende met schermen van 3,5 en 4 inch uitbrengt.