Naar verwachting komt Apple ergens dit jaar met twee nieuwe iPhone’s op de proppen: een nieuw topmodel en een goedkoper toestel. Allebei de smartphones zouden in meerdere kleuren op de markt komen.

Macotakara, een Japanse blog, laat weten dat de iPhone 5S en budget-iPhone in een "regenboog van kleuren" op de markt zullen komen. Apple heeft de telefoons nog niet bevestigd, maar geruchten over de twee smartphones doen al maandenlang de ronde.

De goedkopere iPhone zou een plastic behuizing krijgen in plaats van aluminium. Deze smartphone wordt uitgebracht in de kleuren blauw, geel/oranje, groen, roze, wit en zwart. In de Verenigde Staten zou deze smartphone een prijs van 350 tot 400 dollar krijgen. Het is aannemelijk dat de prijs in Europe ongeveer even hoog zal liggen.

De iPhone 5S zal qua specificaties niet veel verschillen van de iPhone 5, maar komt eveneens in meerdere kleuren. Naast het gebruikelijke wit en zwart zou de telefoon ook uitgebracht worden in groen of goud. MacRumours meldt dat de telefoon mogelijk van een dubbele LED-flitser wordt voorzien.

De iPhone 5S zal mogelijk in juli in de winkels belanden, over de goedkope iPhone bestaat nog veel onduidelijkheid.