Alcatel breidt zijn One Touch serie uit met maar liefst vijf nieuwe smartphones. Twee high-end toestellen, de One Touch Scribe HD en de One Touch Scribe X. Daarnaast komt het ook nog met drie goedkopere smartphones in de One Touch Pop serie.

De Alacatel Touch Scribe HD beschikt over een 5-inch HD IPS-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, 1 GB aan werkgeheugen en een 1,2 GHz quad-core MT6589 SoC van MediaTek. De One Touch Scribe HD draait op Android 4.1.2 en zal geleverd worden met een aantal gespecialiseerde applicaties zoals een videoeditor. Verder wordt de One Touch Scribe HD geleverd met een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 720p camera aan de voorzijde, 4GB aan opslagcapaciteit, een microSD-kaart slot en een 2500 mAh batterij. De prijs van het apparaat zal rond de 400 dollar komen te liggen en wordt in het derde kwartaal van 2013 verwacht.

Naast de Scribe HD zal er ook een Scribe X verschijnen, dit is een verbeterde versie van de Scribe HD en komt met een 1080p scherm, een snellere 1,4 GHz quad-core processor en een hogere resolutie camera, namelijk 12 megapixel.

Voor de consument die minder te besteden heeft brengt Alcatel ook wat nieuwe smartphones, de nieuwe One Touch X’Pop, S’Pop en T’Pop. De X’Pop is de beste uit de serie en bevat een 4.5-inch qHD scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels, een dual-core 1 GHz processor, 512 MB werkgeheugen en zal werken met Android 4.1. Verder bevat de telefoon een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde en een microSD-kaart slot. De X’Pop zal nog deze maand beschikbaar komen in enkele landen.

De One Touch S’Pop zal de middelste zijn in de Pop serie en wordt uitgerust met een 3.5-inch HVGA scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels, een single core 1 GHz processor, 512MB werkgeheugen en wederom draaien op Android 4.1. De S’Pop wordt uitgerust met een 3.2 megapixel camera aan de achterzijde en krijgt ook een VGA camera aan de voorzijde evenals een microSD-kaart slot. De S’Pop wordt volgende maand op de Aziatische markt gelanceerd.

Hekkensluiter is de One Touch T’Pop, deze krijgt hetzelfde 3.5-inch HVGA scherm als de S’Pop en ook een single core 1 GHz processor, wel moet deze verder inleveren op het werkgeheugen, dit wordt gehalveerd naar 256MB. Verder draait de T’Pop op Android 2.3 en behoud de T’Pop de 3,2 megapixel camera aan de achterzijde en het microSD-kaart slot. Wel is de VGA camera aan de voorzijde verdwenen. De T’Pop zal deze maand op de Aziatische markt verschijnen.

Lees meer