2min

Op dit moment zijn de Jonge-speakers alleen nog in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te krijgen, maar hier zou snel verandering in moeten komen. Een ding is duidelijk: Pure presenteert de Jongo-speakers als de betaalbare concurrent voor producten van Sonos.

Op dit moment heeft Pure drie producten in de Jongo-serie. Het eerste product is de Jongo A140B-adapter. De A140B kan worden aangesloten op je bestaande audio-apparatuur en wordt bediend via de Pure Connect-app welke voor Android en iOS te verkrijgen is.

De Jongo S340B is een 360 graden-speaker, verkrijgbaar met een zwart, wit, rood, geel en groen frontje.Tot slot is er de Jongo T640B. Dit is een krachtige speaker die een hele kamer van geluid kan voorzien, maar ook kan worden gekoppeld met een tweede exemplaar, voor stereo-geluid. Ook deze speaker zal met verschillende frontjes geleverd worden.

Alle producten bieden ondersteuning voor zowel WiFi als Bluetooth, waardoor op verschillende manieren eenvoudig muziek kan worden afgespeeld.

Op dit moment is alleen nog de adapter en de kleine 360 graden speaker beschikbaar, de krachtige Jongo T640B volgt later dit jaar. De eerste ervaringen met het product zijn louter positief en de kwaliteit van het geluid valt alles behalve tegen. Het bedrijf zet duidelijk in op kwaliteit en betaalbaarheid. De adapter heeft een prijskaartje van slechts 119 dollar, de Jongo S340B kost 229 dollar en Jongo T640B die binnenkort beschikbaar zal komen gaat 329 dollar kosten.

Wanneer Pure de Jongo-speakers in Nederland gaat verkopen is nog onduidelijk. Wel zijn ze via partners van Amazon.co.uk in Nederland te verkrijgen.