2min

Geruchten over de komst van een goedkope iPhone steken al sinds jaar en dag steeds opnieuw de kop op. Phil Schiller, directeur van Apple’s marketingafdeling, geeft aan dat goedkope telefoons "nooit de toekomst van Apple zullen zijn". Eens te meer worden de geruchten dus de kop in gedrukt.

"Met elk product dat Apple ontwikkelt, overwegen we enkel de beste materialen die beschikbaar zijn. Dit betreft bijvoorbeeld de productielijn, het Retina-scherm, het unibody-ontwerp. Zo kunnen wij het beste product creëren. In eerste instantie waren normale telefoons de trend in China, nu zijn dat goedkope smartphones terwijl normale telefoons helemaal niet meer interessant zijn. Ondanks die populariteit zullen goedkope smartphones nooit de toekomst vormen voor Apple. Overigens, ondanks dat we een marktaandeel van ongeveer 20% hebben, halen we 75% van de winst binnen", zo spreekt Schiller.

Met de uitspraken tegenover Shanghai Evening News ontkent Schiller de rapporten waarin wordt beweerd dat Apple de overstap maakt naar kwalitatief mindere materialen. Natuurlijk zou het niet voor het eerst zijn dat Apple op termijn van gedachten verandert als het alsnog gebeurt: de iPad mini was in eerste instantie ondenkbaar, maar is onlangs toch op de markt verschenen. Voor nu hoeft echter niet op een aanzienlijk goedkopere iPhone gerekend te worden.

Een goedkopere iPhone zou voor Apple kunnen zorgen dat het mobiele besturingssysteem iOS een groter marktaandeel kan bereiken, maar gaat uiteraard in tegen Apple’s normale prijzen. In opkomende markten zoals China doet Apple het nog niet bijzonder goed en zou een goedkopere iPhone een uitkomst kunnen zijn.