1 min

NEC komt met een telefoon met twee schermen: de Medias W. Deze smartphone beschikt over twee qHD-schermen met een resolutie van 960 x 540 pixels. Het moet de oplossing zijn voor multitasken op een smartphone.

De telefoon draait op Android 4.1 Jelly Bean en wanneer de telefoon is opengeklapt beschik je eigenlijk over een vierkant 5,6 inch-scherm. Je kan de telefoon op twee manieren gebruiken. De eerste is simpelweg het hele extra scherm te gebruiken voor hetgeen waarmee je op dat moment mee bezig bent, of je kan twee apps tegelijk draaien.

Het grootste voordeel van twee schermen blijkt opvallend genoeg wanneer het toestel gebruikt wordt voor één applicatie. Het maakt het browsen over het internet een stuk comfortabeler en ook is het zoeken van een locatie in een kaarten-tool als Google Maps een stuk makkelijker.

De dikte van het apparaat lijkt met 12,2 millimeter ook aardig mee te vallen. Echter blijft het wel de vraag of het apparaat buiten Japan ooit beschikbaar komt. Het ziet er op dit moment niet naar uit, alhoewel NEC het ooit wel een toestel voor wereldwijd gebruik noemde.