1 min

In 2012 was de applicatie van Facebook het meest populair onder Amerikaanse smartphonegebruikers. Daarop volgt echter een hele rits applicaties afkomstig van Google. In de tweede helft van 2012 moest Google Maps de koppositie overhandigen aan Facebook. De data is afkomstig van comScore, een bedrijf dat zich bezighoudt met de analyse van het internet.

In de maand december gebruikten 85,5 miljoen mensen de Facebook-applicatie. Deze gebruikers waren verspreid over iOS, Android en BlackBerry OS. In maart maakte comScore voor het laatst cijfers bekend, toen gebruikten 65 miljoen mensen Facebook’s applicatie.

Google Maps, de populairste applicatie van Google, zag het aantal gebruikers kelderen nadat Apple de applicatie verwijderde uit de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem iOS. Google Maps bediende in augustus 80 miljoen mensen, maar in september daalde dit naar 70 miljoen. Nu Google een iOS-applicatie in de App Store heeft geplaatst is het gebruik van Maps weer aan het groeien.


Hoewel Facebook verantwoordelijk was voor de koppositie, werd een groot deel van de top 10 gevuld door applicaties van Google. Zo vinden we respectievelijk Google Maps, Play, Search, Gmail en YouTube achter Facebook terug.


Facebook is ook koploper wat betreft betrokkenheid: 23 procent van de besteedde tijd van smartphonegebruikers gaat op aan het sociale netwerk. Google’s apps zijn opgeteld goed voor 10 procent.