2min

Eind februari staat de Mobile World Congress voor de deur en dan worden traditioneel gezien weer een aantal nieuwe smartphones en tablets gepresenteerd. Samsung zal waarschijnlijk dit jaar de nieuwe line-up van de Galaxy Tab-serie presenteren. Uit de zogenaamde XML-profielen die op de website van Samsung staan is af te leiden dat er in elk geval een Galaxy Tab bij zit met een hoge resolutie van 2560 x 1600 pixels.

In de huidige line-up van de Galaxy Tab 2-serie is een 7 inch- en een 10 inch-tablet te vinden. Inmiddels is al bekend en bevestigd door Samsung dat er ook een 8 inch Galaxy Tab op komst is. De vraag is nog even of deze nieuwe 8 inch Galaxy Tab ter vervanging is van de 7 inch of dat er zowel een 7 als een 8 inch Galaxy Tab 3 op de markt komt.

Wat we met zekerheid kunnen stellen is dat er in elk geval een Galaxy Tab 3 10.1 komt met een schermformaat van 10 inch en een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Daarnaast komt er nog een Galaxy Tab met een hogere resolutie. Op internet gaat men momenteel uit van de naam Galaxy Tab 3 Plus, maar deze is nog niet bevestigd, het zou ook zomaar kunnen dat deze tablet een speciale naam krijgt in verband met het scherm. De schermresolutie van deze tablet is in elk geval 2560 x 1600 pixels en heeft de productcode GT-P8200 gekregen. Hoe groot deze tablet wordt is onbekend, voor de hand ligt dat dit ook een 10 inch-model is, maar het zou ook zomaar een ander formaat kunnen zijn, bijvoorbeeld 8 of 13 inch.

Samsung heeft tot op heden pas één tablet ontwikkeld met een hoge resolutie. Dat was de Nexus 10, die voor Google’s productlijn gemaakt werd. In Nederland is deze tablet nog niet te verkrijgen, vooralsnog lijkt deze ook niet naar Nederland te komen. Een Galaxy Tab met een hoge resolutie zou daarom in Nederland nog steeds zeer welkom zijn. De Nexus 10 van Google had naast goede specificaties ook een zeer scherpe prijs van 400 dollar. Of Samsung deze nieuwe tablet ook met een scherpe prijs in de markt gaat zetten is afwachten.

Het grote verschil tussen de Galaxy Tab’s van Samsung en de iPads van Apple op dit moment is het scherm. Apple bracht begin vorig jaar al een iPad op de markt met een Retina-scherm. Apple loopt hiermee dus nog een jaar voor op Samsung. Het wordt dus wel tijd dat Samsung dat gat gaat dichten.

Op de afbeelding boven dit artikel is de ‘verouderde’ Galaxy Tab 2 10.1 te zien.