2min

Samsung zal binnenkort twee nieuwe tablets presenteren met een hoge resolutie scherm. Het zou gaan om een tablet met een 12,2 inch scherm uit de Galaxy Note-serie en een tablet met een 10 inch scherm uit de normale Galaxy Tab-serie. Beide tablets zouden een schermresolutie hebben van 2560×1600 pixels.

Het is de Twitteraccount @evleaks die de komst van de twee tablets wereldkundig maakt. Wie er achter deze Twitteraccount zit is nog steeds de grote vraag maar deze bron heeft over het algemeen altijd gelijk. Meestal verschijnen de producten waarover de Tweets gaan binnen enkele weken na de Tweet. Als we dat doorrekenen zou Samsung de twee nieuwe tablets weleens kunnen gaan presenteren tijdens of vlak voor de IFA, de IFA is een grote consumentenelektronicabeurs die elk jaar wordt gehouden in Berlijn.

Volgen @evleaks gaat het om een Samsung tablet met de productnaam SM-P900, welke over een 12,2 inch scherm zal beschikken met een resolutie van 2560×1600 pixels, een Exynos 5 octa processor en een S-Pen. De S-Pen verraadt dat de tablet zal worden gepresenteerd als een Galaxy Note, waarschijnlijk de Galaxy Note 12.2.

De andere tablet beschikt over een scherm van 10 inch, waarschijnlijk 10.1 inch, met een schermresolutie van 2560×1600 pixels en een Snapdragon 800 processor. Waarschijnlijk zal deze tablet uit komen in de normale Galaxy Tab 3-serie, al is de kans ook aanwezig dat dit de nieuwe Nexus 10 is. Google heeft namelijk al bevestigd dat Samsung een nieuwe Nexus 10 gaat maken.

De grote vraag is natuurlijk wanneer deze tablets gaan verschijnen, in welke landen en tegen welke prijs. Als de tablets onder de 500 euro geprijsd worden dan begint Google langzaam zijn zin te krijgen. Vanmorgen schreven we dat Google nog ontevreden is over de huidige Android-tabletmarkt, het Amerikaanse bedrijf vind dat de hardware nog een stuk beter kan zonder dat de prijs daarbij hoeft te stijgen, ook baalt het bedrijf ervan dat veel populaire apps nog geen goede Android-tabletversie hebben. De komst van betere Android-tablets kan app-ontwikkelaars mogelijk overtuigen om hun apps beter geschikt te maken voor Android-tablets.