Samsung lijkt met de Galaxy Tab 3 een andere richting in te slaan dan bij de Galaxy Tab 2, wat een apparaat was met gemiddelde specificaties. De Galaxy Tab 3 moet de high-end markt gaan aanspreken en doet dat onder andere met een Full HD AMOLED-scherm, als we de geruchten mogen geloven.

Hoe groot het scherm in de Galaxy Tab 3 zal worden is nog onduidelijk, maar er wordt verwacht dat de afmeting tussen de 10,1 en 11,6 inch zal liggen. Momenteel is Samsung nog met verschillende schermgrootten aan het testen, waardoor de uiteindelijke grootte nog onzeker is.

Samsung wil de concurrentie aangaan met Apple en Sony, die met de iPad en de Xperia Tablet Z al tablets op de markt hebben met een hoge resolutie. Samsung heeft in het verleden al de Nexus 10 ontwikkeld in samenwerking met Google, deze is helaas niet te krijgen in Nederland. Deze tablet heeft een resolutie van 2592 bij 1936 pixels.

Samsung zal de Exynos 5-SoC gebruiken als processor voor de Galaxy Tab 3, zo bevestigde dezelfde bron van SamMobile al eerder. Deze SoC is ook terug te vinden in de Galaxy S 4. Mogelijk wordt de Galaxy Tab 3 aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn, welke in september plaatsvindt.