1 min

Robert Hallock, marketingmanager van AMD, bericht via Twitter dat zijn werkgever de komende tijd geen nieuwe generatie videokaarten gaat uitbrengen. Het bedrijf zegt voorlopig tevreden te zijn met de HD7000-serie. Daarmee lijkt de komst van de HD8000-serie voorlopig van de baan.

Er is niks nieuws te verwachten vanuit AMD, is wat Hallock kwijt wil over de plannen van de hardwareproducent. "De HD7000-serie behoudt onze primaire focus voor de komende tijd," maakt de marketingmanager bekend op microblogdienst Twitter.

Daarmee maakt Hallock een einde aan geruchten rondom het debuut van de HD8000-series. In gevraagde toelichting stelt Hallock dat websites die beweren dat er nieuwe producten van AMD uitkomen, een "inhoudloos gerucht" voortbrengen, "bedacht om het webverkeer te stimuleren."

De HD8000-serie lijkt aan de hand van de uitspraken van Hallock dus voorlopig niet verwacht te hoeven worden. Waarschijnlijk zal de nieuwe serie videokaarten pas in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkelrekken belanden.