De mobiele variant van AMD’s Radeon HD 8000 werden halverwege vorige maand al grotendeels onthuld. AMD heeft de CES aangegrepen om de details officieel te bevestigen. Ook maakte de chipfabrikant duidelijk dat de desktopvarianten van de HD 8000-serie binnenkort hun opwachting zullen maken.

De Radeon HD 8000M-series ondersteunt DirectX 11.1 en beschikt over de nieuwe AMD Graphics Core Next (GCN) 28 nanometer-architectuur. Deze serie GPU’s is bedoeld voor traditionele laptops en ultrabooks. De line-up bestaat in eerste instantie uit de Radeon HD 8800M, 8700M, 8600M en 8500M.

AMD heeft al bevestigd dat deze nieuwe GPU al aanwezig is in producten van zowel Asus als Samsung. Echter wordt verwacht dat het hier niet bij zal blijven en dat Dell, Lenovo en andere OEM’s snel zullen volgen.

Afsluitend meldt AMD dat er ook een nieuwe Radeon HD 8000-serie voor desktops aan zit te komen. Sterker nog, er wordt verwacht dat de eerste desktops die beschikken over deze nieuwe grafische kaarten later deze maand gaan verschijnen.