2min Devices

Radeon HD 7000 mogelijk pas in mei 2012

De nieuwe Radeon HD 7000 videokaarten van AMD komen waarschijnlijk pas volgend jaar op de markt. Dit zou te wijten zijn aan problemen met het maken van de grafische chips op 28nm.

Radeon HD 7000 mogelijk pas in mei 2012Het bedrijf TSMC die verantwoordelijk is voor het produceren van de chips zou de nodige problemen ondervinden met de nieuwe generatie chips. Zo zouden de yields, het aantal chips dat volgens de specificaties werkt, nog niet gehaald zijn. Hierdoor kan niet worden begonnen met de productie van grote aantallen, wat uiteindelijk zou hebben geleid tot het uitstellen van de Radeon HD 7000 serie. Waar de geruchten eerst gingen over een lancering in het vierde kwartaal van 2011 zijn deze inmiddels al opgeschoven naar begin tweede kwartaal in 2012.

De Radeon HD 7000 van AMD is de eerste GPU waarbij de overstap naar 28nm is gemaakt. Om die reden wordt er ook erg veel verwacht van de kaart. De HD 7000 zal deels opgebouwd worden in een WLIW4 architectuur welke vergelijkbaar is met die van de HD 6900. Het andere deel van de kaart zal opgebouwd worden in de nieuwe GGN architectuur. AMD was er op tijd bij me de overstap en leek een mooie voorsprong te hebben op NVIDIA welke pas volgend jaar de overstap zal maken. Echter lijkt deze cruciale voorsprong nu behoorlijk te slinken voor AMD.

Bron:Hardware.info