Samsung zou de Galaxy S IV lanceren tezamen met een mini-variant van de smartphone. Ook komt de Koreaanse fabrikant met een Galaxy Watch, een horloge dat samenwerkt met een smartphone. Dit nieuws wordt gemeld door SamMobile, dat over het algemeen goed geïnformeerd is.

De Samsung Galaxy S IV wordt ontwikkeld onder de projectnaam Project J. Project J bestaat echter uit meerdere apparaten, waarvan de Galaxy S IV er één is. Er wordt melding gemaakt van een apparaat met de codenaam Project J Mini Serrano, wat een kleinere variant op de Galaxy S IV kan zijn. Samsung heeft beide smartphones niet bevestigd, maar kwam in 2012 ook met de Galaxy S III (review) en Galaxy S III Mini.

Naast de Galaxy S IV en een kleinere variant daarop zou Project J ook nog een smartwatch betreffen. Dit horloge draagt vooralsnog de codenaam Project J Active Fortius. SamMobile baseert zich op een lijst met accessoires die voor de apparaten ontwikkeld worden, waaronder bijvoorbeeld een polsband, fietshouder en tasje. Het zou echter ook om een mediaspeler kunnen gaan. Samsung zou niet af willen wachten tot Apple misschien met de iWatch op de markt komt, maar het voortouw willen nemen bij deze mogelijke nieuwe revolutie.

Volgens de meest recente geruchten zou Samsung de Galaxy S IV op 15 maart presenteren. Op die datum weten we dan mogelijk ook meer over de Galaxy S IV Mini en Galaxy Watch.