1 min

Naast de originele Samsung Galaxy S4 zou het Koreaanse merk bezig zijn met de ontwikkeling van maar liefst drie varianten op het vlaggenschip. Bij die modellen komt de focus op randzaken zoals de camera, omvang of waterdichtheid te liggen.

Al langere tijd gaan er geruchten over een kleinere variant van de Samsung Galaxy S4 rond. Samsung bracht ook een Galaxy S III Mini (review) uit, wat een kleinere tegenhanger was van de originele Galaxy S III (review). Vorige maand verschenen ook geruchten over een water- en stofdichte variant van de Galaxy S4 (review). Deze variant zou Galaxy S4 Active gaan heten en moet de concurrentie aangaan met Sony’s Xperia Z (review) welke eveneens waterdicht is.

Daar zou het mogelijk nog niet mee ophouden, SamMobile weet dat ook een versie met een betere camera in ontwikkeling is onder de naam Galaxy S4 Zoom. Deze smartphone wordt voorzien van een dual-core of quad-core processor en een camera met een resolutie van 16 megapixel. Dat is evenveel als de Samsung Galaxy Camera (review), vorige week verschenen geruchten over een nieuwe versie van dit apparaat.

Verder zou de Galaxy S4 Zoom een qHD AMOLED-scherm van 4,3 inch en 8GB opslagruimte krijgen, dat is aanzienlijk kleiner dan de 5 inch en 16GB van de Samsung Galaxy S4. Wel kan de opslagruimte worden uitgebreid met een micro SD-kaartje.

De Galaxy S4 Active en Mini worden naar verluidt in juli uitgegeven, de Galaxy S4 Zoom wordt ook in de zomermaanden verwacht.