iFixit, een bedrijf dat zich bezighoudt met het uit elkaar halen van apparatuur en het aanbieden van reparatiehandleidingen, geeft de iPad Air een score van 2 op 10 punten, als het gaat om het repareren ervan. Dit betekent dat het voor de doe-het-zelver niet aan te raden is om zelf te proberen het apparaat te repareren.

Het repareren van de iPad Air is erg moeilijk. Dit blijkt uit een test van iFixit. Volgens het bedrijf komt dit doordat het scherm van het apparaat is vastgelijmd aan de behuizing. Hierdoor is de kans groot dat het scherm kapot gaat, wanneer je probeert de tablet te repareren.

Ook Microsoft’s Surface 2 kreeg een erg slechte score van het bedrijf voor de repareerbaarheid. De Surface Pro kreeg slechts een score van 1 van de 10.

De iPad Air is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het apparaat is in de Benelux te koop vanaf 479 euro. Naar verwachting zal de iPad Air net als zijn voorgangers erg populair zijn. Het zelf repareren van het apparaat wordt dus echter wel afgeraden door de mensen van iFixit.

Mocht je toch van plan zijn je iPad Air open te halen, dan heeft iFixit een makkelijkere manier gevonden om dit te doen. Een uitleg over hoe dit precies gedaan kan worden vind je in de video hieronder.