1 min

Polytron blaast grote dromen nieuw leven in met de presentatie van een prototype van een transparante smartphone. Het project zit nog in een vroege fase, maar de mogelijkheden schemeren door in dit eerste model.

Momenteel werkt het Taiwanese bedrijf nog aan de integratie van hardwarecomponenten in de smartphone, het OS of andere software zijn dan ook nog niet functioneel. Het idee is om producenten enthousiast te krijgen over dit nieuwe stukje technologie.

Het scherm blijft transparant door gebruik van vloeibare kristalmoleculen, die door het geleiden van stroom door transparante bedrading beelden en tekst vormen. Zodra de stroom uitvalt verspreiden de moleculen zich willekeurig en krijgt het scherm een vage kleur.

Het prototype is nog niet helemaal doorzichtig, wat het meest opvalt aan de SD-kaart en de nog altijd zichtbare Lithium-ion-batterij. Polytron wil de smartphone afwerken met een zwarte rand die zulke imperfecties verbergt. Een transparante Li-ion accu is al een tijdje in ontwikkeling, dit is dan ook een techniek die Polytron wil toepassen.

Polytron noemt geen datums voor het grootschalig debuut van de smartphone, maar hoopt wel aan het einde van het jaar een volledig werkend prototype op kleine schaal te kunnen produceren.