2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

HTC maakt sinds enige tijd bange dagen door. Het Taiwanese merk was enige tijd de grootste fabrikant van Android-smartphones, dat kon toen ook bijna niet anders, omdat het bedrijf de markt overspoelde met een grote variatie aan toestellen. Het marktleiderschap resulteerde voor HTC in eerste instantie in recordwinsten, later kwam daar vanwege grote concurrentie vanuit Samsung en Apple een abrupt einde aan. Dat zorgde er voor dat HTC het roer om moest gooien.

HTC moest het dus over een andere boeg gooien, het uitbrengen van veel toestellen die onderling een klein beetje van elkaar variëren om nichemarkten te bedienen was niet langer rendabel. Ook moesten de toestellen op zichzelf beter worden, HTC’s aandacht moest minder breed worden. Dat betekende dus minder toestellen, maar wel betere toestellen. De driedelige HTC One-reeks (HTC One V, One S en One X) die een jaar geleden werd geïntroduceerd was hier het eerste resultaat van. Later verschenen ook de HTC Windows Phone 8S en 8X, waarop natuurlijk Windows Phone als besturingssysteem actief was. Er werden later ook nog variaties zoals de HTC One X+ en de HTC One SV en toestellen in de Desire-lijn uitgegeven, maar de boel werd er hoe dan ook een stuk overzichtelijker op.


Nu is er de HTC One, een nieuw vlaggenschip dat de HTC One X+ (review) na korte tijd al weer aflost. Dat toestel was sowieso een tussendoortje en niets meer dan een verbeterde versie van de HTC One X (review). De HTC One is waar de Taiwanezen al lang aan werkten en moet helpen het bedrijf weer uit het slop trekken.

Met de One gooit HTC het op verschillende uitmuntende eigenschappen zoals bouwkwaliteit, scherm, aanpassingen aan de software en de Ultrapixel-camera. Deze mengelmoes moet de beste telefoon van het moment opleveren en zodoende bindt HTC dus de strijd aan met onder andere de Sony Xperia Z (review) en de Samsung Galaxy S4 (review). Als we verder kijken dan het aanbod Android-toestellen, zijn er natuurlijk ook nog de Apple iPhone 5 (review) en de Nokia Lumia 920 (review).

HTC brengt de One in drie kleuren uit: rood, wit en zwart, de rode variant zien we voorlopig of helemaal niet in Nederland verschijnen. Wat betreft interne opslagcapaciteit heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 32GB of 64GB. De HTC One vind je momenteel voor zo’n 660 euro terug in de prijsvergelijker.