De PlayStation 4 is niet in staat om games in Ultra HD-formaat weer te geven. Er is wel een mogelijkheid om video’s af te spelen in de hogere resolutie, maar het is dan wel een vereiste dat de desbetreffende video ook is opgenomen in Ultra HD-formaat. De PlayStation 4 is namelijk ook niet in staat om video’s te upscalen. Deze informatie heeft Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios bekend gemaakt tijdens een kort vraaggesprek.

De PlayStation 4 werd eerder deze week aangekondigd door Sony, maar veel zaken zijn nog in nevelen gehuld. Zo is het nog onduidelijk wat de spelcomputer moet kosten en wanneer deze in Europa uitkomt. Ook het uiterlijk van de console houdt Sony voorlopig nog geheim. Wat betreft de specificaties is er al wel redelijk wat duidelijkheid gegeven, maar Sony repte tijdens de presentatie met geen woord over de ondersteunde resolutie. Het lijkt er op dat dat komt doordat games niet in de hoogste resolutie weergegeven kunnen worden.

Sony is druk bezig met het promoten van Ultra HD-televisies, maar de PlayStation 4 zal daar minder aan kunnen bijdragen dan voorheen werd aangenomen. Voor gamers is het echter niet alleen maar slecht nieuws omdat Ultra HD-TV’s nog een heel stevig prijskaartje hebben, maar zij zullen dus wel moeten wachten op een volgende spelcomputer om Ultra HD-games af te spelen.