1 min

Volgens Reuters overweegt Apple niet alleen de introductie van een goedkope iPhone, maar wil het ook een phablet uitbrengen. Reuters baseert zich op vier ingewijde bronnen. Het idee van een phablet zou na goedkeuring echter op zijn vroegst volgend jaar resulteren in de lancering van zo’n product.

Geruchten over een goedkope iPhone doen al lange tijd de ronde. Apple zou de telefoon in de Verenigde Staten uit willen brengen met een prijskaartje van 99 dollar, maar het is onduidelijk of dat de losse prijs van het toestel is, of dat er dan al een telecomcontract bij zit. Gezien Apple’s relatief hoge prijzen lijkt dit laatste scenario aannemelijker, bovendien wordt de iPhone 4S nu ook voor 99 dollar verkocht in combinatie met een tweejarig abonnement. De goedkopere iPhone zou later dit jaar in meerdere kleuren worden uitgebracht, samen met de iPhone 5S, die wordt uitgerust met een vingerafdruklezer.

Een phablet van Apple leek lange tijd ondenkbaar, maar door het succes van de Galaxy Note-serie van Samsung overweegt Apple mogelijk toch in te stappen. iPhones met een schermgrootte van 4,7 tot 5,7 inch zouden een mogelijkheid kunnen zijn, maar daarover moet nog een besluit worden genomen. Sowieso is Apple wat dat betreft moeilijk te pijlen: "Ze veranderen de productspecificaties constant totdat ze de aankondiging ervan doen, je weet dus heel lang niet of iets definitief is" zegt een bron uit de productieketen

Apple weigerde commentaar te geven tegenover Reuters.