1 min

De Surface Pro zal vanaf het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn in Europa, zo heeft Microsoft op de CeBIT-beurs in Duitsland aangegeven. Microsoft heeft helaas nog geen uitsluitsel gegeven of ook Nederland onder de eerste landen zal zijn die aan de slag kunnen gaan met de tablet.

De Surface Pro is te zien als Microsoft’s zakelijke variant op de Surface RT (review), welke door Windows RT niet compatibel is met programma’s die voor Windows 7 of eerder zijn geschreven. Dat gaat voor de Surface Pro niet op, deze draait Windows 8 en beschikt over een Intel-processor waardoor ook oudere software probleemloos gedraaid kan worden.

Het is nog onduidelijk in welke landen de tablet uitgegeven wordt, in ieder geval zullen Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië bij de eersten horen. Wat betreft de prijs van de tablet kan er weinig onduidelijkheid zijn, we hoeven het dollarteken slechts te verwisselen met het euro-teken en de prijs is duidelijk. Dat betekent dat Europeanen 899 euro betalen voor de tablet. Omgerekend is 1.174 dollar, maar in de Verenigde Staten komt er nog wel belasting bovenop de 899 dollar, wat het verschil al kleiner maakt.