Microsoft’s Surface Pro-tablet met Windows 8 zal binnenkort in Nederland te koop zijn. De tablet werd in februari uitgebracht in de Verenigde Staten, Canada en China, andere markten moesten langer wachten. Tezamen met 23 andere landen wordt de tablet uiterlijk in mei ook in onder andere België, Luxemburg en Nederland in de schappen gelegd.

Het is nog onduidelijk wanneer de tablet precies te koop zal zijn, maar in een blogbericht laat Microsoft weten dat dat in ieder geval uiterlijk in mei zal zijn. De Surface Pro heeft een scherm van 10,6 inch, een Intel Core i5-processor, 64 of 128GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Ook krijg je een stylus bij deze tablet, in tegenstelling tot bij de Surface RT (review).

Ook kon nog niet duidelijk worden gemaakt wat voor prijzen gehanteerd zullen worden. In de Verenigde Staten wordt de Surface Pro voor niet minder dan 899 dollar verkocht, voor de dubbele opslagcapaciteit betaalt men honderd dollar extra. De Surface Type Cover kost daar nog eens 129.99 dollar extra. Bij de Surface RT hanteert Microsoft vrijwel gelijke prijzen, de Surface RT met 32GB kost bijvoorbeeld 499 dollar en 486 euro.