1 min

Microsoft heeft de Surface Pro-tablet aangekondigd, deze zal gaan draaien op Windows 8 Pro. De high-end tablet prijst in de Verenigde Staten een prijs van 899 dollar voor de 64GB variant en is vanaf januari 2013 te verkrijgen. De 128GB Surface Pro zal verkocht worden voor 999 dollar.

In een bericht op de Microsoft-blog laat Panos Panay, general manager van de Surface-divisie weten dat beide versies van de Surface Pro geleverd zullen worden met een Surface pen met Palm Block-technologie. Deze technologie zorgt er voor dat voorkomen wordt dat handgeschreven tekst onderbroken wordt omdat de palm van de hand het scherm per ongeluk aanraakt.

Beide Surface Pro-varianten zullen worden geleverd met de nieuwe generatie Core i5-processoren, een scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een USB 3.0-poort en een mini-Display-poort die een externe monitor kan voorzien van beeld met een maximale resolutie van 2560 x 1440.

Overigens gaf Microsoft later in een Twitter-bericht antwoord op een vraag over de batterijduur van de nieuwe Surface, "De Surface Pro zal ongeveer de helft van de batterijduur van de Surface RT hebben". Met een mix van e-mail, video, browsen en schrijven is al een batterijduur van zo’n 8 uur gemeten bij de Surface RT. Dat houdt dus in dat de Surface Pro ongeveer 4 uur mee zal gaan.