Asus brengt de Transformer AiO (All-in-One) deze lente voor 1.299 dollar naar de winkels. De hybride tussen een desktop en een tablet draait op twee besturingssystemen en de specificaties liegen er bovendien niet om.

De Transformer AiO is het nieuwste speeltje van Asus, op het eerste gezicht vergelijkbaar met de gemiddelde Windows 8 All-in-One. Het systeem draait op Windows 8, heeft een Core i3-, i5- of i7-processor met 4 of 8GB aan RAM, maximaal 2TB opslagruimte, een 18,4 inch 1080p-touchscreen en de Nvidia GeForce GT 730M videokaart welke over 2GB werkgeheugen beschikt. Eventueel kan je ook nog een TV-kaart laten inbouwen.

Een respectabele desktop, die bovendien verandert in een baksteen van een tablet, als je je rug eronder zet. Een plaat van 2,4 kilo, die draait op Android 4.1, gevoed door een Tegra 3-processor met 2GB RAM en 32GB opslagcapaciteit. Kosten noch moeite, noch eenvoud zijn gespaard in dit kopstuk dat deze alles-in-een naar een nieuw niveau tilt.

Twee systemen, Windows en Android, die los van elkaar opereren. Als de tablet uit zijn voetstuk wordt gelicht draait Windows 8 gewoon door en is het systeem te besturen met het touchscreen. Met een knop aan de zijkant kan gewisseld worden naar Android.