Asus heeft een nieuw product gepresenteerd op de Computex, waarmee het de term All-in-One een nieuwe betekenis geeft. Asus kende het principe al waarbij je de smartphone in een tablet kan schuiven, daar voegt het nu een toetsenbord aan toe om een smartphone, tablet en laptop in één te creëren.

Officieel zal de Asus Transformer Book V door het leven gaan als twee afzonderlijke apparaten. Zowel Google als Microsoft hebben aangegeven dat ze geen heil zien in apparaten waarop zowel Android als Windows draaien. Google zal dit dan ook blokkeren door dergelijke toestellen geen licentie voor de Play Store te verlenen. Er is echter een manier om dit te omzeilen, door er simpelweg twee producten van te maken, we zagen dit ook al bij de Asus Transformer Book Trio (review), daarbij beschikte zowel de tablet (scherm) als het toetsenbord over voldoende eigen hardware om zelfstandig te kunnen opereren, dat zal bij de Transformer Book V niet anders zijn.

Het eerste product is een smartphone met een IPS-scherm van 5 inch en een HD-resolutie, aan de binnenkant is het toestel voorzien van een quad-core Intel Atom-processor, gecombineerd met 2GB aan werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit. Het toestel is voorzien van twee camera’s, een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en 2 megapixel aan de voorkant. Het toestel draait op Android 4.4, met daaroverheen Asus Zen UI-skin. De smartphone is vervolgens in de tablet te steken en op die manier kan Android worden gebruikt op het 12,5 inch scherm.

De tablet is echter ook een zelfstandig product, voorzien van een 4e generatie Intel Core-processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Ook is er een HD-camera in de tablet aanwezig. De tablet draait zelfstandig op Windows 8.1, maar kan in combinatie met de smartphone ook overschakelen op Android. Dan wordt echter de hardware in de smartphone gebruikt en niet die in de tablet.

Tot slot is er nog een toetsenbord dat in de tablet kan worden geklikt, of het toetsenbord ook nog iets bijdraagt aan het geheel behalve de toevoeging van een toetsenbord en touchpad is onduidelijk. Wellicht dat Asus nog een extra accu in het toetsenbord heeft geplaatst.


Uiteindelijk resulteert deze combinatie in een 5-in-1 product: een Android-smartphone, -tablet en laptop, plus een Windows-tablet en Windows-laptop.

Of en wanneer de Asus Transformer Book V in België en Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk, ook zijn er nog geen prijzen bekend.