2min

De Russische journalist Eldar Murtazin heeft weer van zich laten horen. De journalist weet regelmatig nieuws te melden dat nog niet bekendgemaakt is door de bedrijven in kwestie. We moeten hierbij echter opmerken dat Murtazin niet altijd gelijk heeft gehad. Nu heeft hij laten weten dat Samsung behalve aan de Galaxy S IV ook aan een Galaxy S III Plus werkt, een verbeterde versie van de Galaxy S III.

De Galaxy S III Plus zal volgens Murtazin net als de Galaxy S Plus en de Galaxy S II Plus een verbetering worden van het toestel waarvan het is afgeleid. Het uiterlijk van de smartphone zal ongewijzigd blijven ten opzichte van de Galaxy S III, wel zou het scherm worden verbeterd en zou de nieuwe versie over een accu met een hogere capaciteit beschikken. Tot slot zou het toestel draadloos kunnen worden opgeladen.

Of Murtazin het ditmaal bij het rechte eind heeft is een kwestie van afwachten, wel ligt het redelijk voor de hand dat Samsung op termijn met een Galaxy S III Plus zal komen, omdat het merk dit ook deed bij de twee eerdere vlaggenschepen. Zie ons archief voor alle uitspraken van Murtazin over de loop der jaren.

Morgennacht, de nacht van donderdag op vrijdag, zal Samsung het nieuwe vlaggenschip presenteren, de Galaxy S IV. Dit zal gebeuren in New York om 19:00 lokale tijd, in Nederland begint het evenement om 0:00 en het zal te volgen zijn via een livestream op het internet. Waarschijnlijk gaat de Galaxy S IV beschikken over een 4,99 inch scherm met een Full-HD resolutie (1080×1920), een 13 Megapixel camera en een Exynos octa-core processor. Het ligt niet in de lijn van verwachtingen dat de Galaxy S III Plus daar ook aangekondigd wordt.